C2 mobility France

C2 mobility

 

Aπό τις 14 έως τις 20 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση μαθητών (C2 Students mobility) στο σχολείο College Marcel Mariotte, στην πόλη Saint Simeon de Bressieux της Γαλλίας, με συμμετοχή μαθητών από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Ρουμανία. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης γνωρίσαμε από κοντά την καθημερινότητα των Γάλλων φίλων μας. Μπήκαμε στις τάξεις τους και κάναμε μάθημα στα γαλλικά, συμμετείχαμε σε δράσεις του σχολείου τους. Επισκεφθήκαμε μνημεία και πόλεις της περιοχής τους. 

Ημέρα 1η : Θεσσαλονίκη, Lyon, St Marcelain. Το ταξίδι μας πολύωρο αλλά ευχάριστο. Γιορτάσαμε στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου τα γενέθλια της ..... Η θέα πάνω από τις Άλπεις καταπληκτική. Το αεροδρόμιο της Λυών εντυπωσιακό. Εκεί μας περίμεναν οι Ιταλοί και Ρουμάνοι εταίροι μας. Όλοι μαζί οδικώς, μετά από μια μικρή στάση για φαγητό, φτάσαμε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2η : γεμάτη εμπειρίες, εικόνες, ακούσματα. St Simeon de Bressieux : μάθημα στο Γαλλικό σχολείο, επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο Chambaran της περιοχής, υποδοχή στο Δημαρχείο. La Cote Saint Andre : Μουσείο Berlioz, ξενάγηση στην πολη.

3η Ημέρα : μάθημα γυμναστικής στο αθλητικό κέντρο, αγώνες πινγκ πονγκ στην αυλή του σχολείου, επίσκεψη στο καταπληκτικό Palais Ideal du Factor Cheval. Η μέρα έκλεισε με πάρτυ στην καντίνα του σχολείου.

4η μέρα: Επισκεφτήκαμε το Saint Antoine L'Abbaye, ένα από τα ομορφότερα χωριά της Γαλλίας και την πρωτεύουσα του διαμερίσματος Izere, τη Grenoble.

5η Ημέρα : αφιερωμένη στην πανέμορφη οροσειρά Vercors, Εθνικό Δρυμό της Γαλλίας, σχεδόν 1000 μέτρα υψόμετρο : Grottes de Choranche, Pont en Royans, St Julian en Vercors. Στη νυχτερινή πορεία στο δάσος με οδηγούς-ξεναγούς ακούσαμε τοπικούς μύθους. Τέλος στο κέντρο νεότητας La Matrassière, καθήσαμε όλοι γύρω από τη φωτιά και τραγουδήσαμε. Αξέχαστη εμπειρία!!! 

6η μέρα : Μουσείο αντίστασης στο Vassieux, εξερεύνηση του δάσους.

7η μέρα : πλησιάζουμε στο τέλος. Δύσκολος ο πρωινός αποχαιρετισμός ύστερα από όλες αυτές τις όμορφες μέρες που περάσαμε με τους εταίρους μας. Ακολούθησε μια σύντομη επίσκεψη στη Λυών. Αργά το βράδυ επιστρέψαμε στην πόλη μας. 

Αξέχαστες οι στιγμές, μοναδικές οι εμπειρίες που ζήσαμε!!!!!

Ανυπομονούμε να ξαναδούμε τους φίλους μας στην πόλη μας και να ανταποδώσουμε τη θερμότατη φιλοξενία τους!!!!!