C3 mobility

C3 mobility

 

Aπό τις 10 έως τις 16 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση μαθητών (C3 Students mobility) στην πόλη μας, όπου φιλοξενήθηκαν 26 Γάλλοι και Ιταλοί μαθητές και 7 καθηγητές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς για την Καθαρά Δευτέρα τηρώντας τα έθιμα της ημέρας με τη λαγάνα και το χαρταετό. Επίσης, υλοποιήθηκαν από κοινού δράσεις, φυτεύτηκαν τέσσερα δέντρα ελιάς στο χώρο του σχολείου μας στον «κήπο του Erasmus», τα παιδιά ζωγράφισαν στον «τοίχο της φιλίας» του σχολείου, οι φιλοξενούμενοί μας περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν από τους μαθητές μας στα μνημεία της πόλης μας, ενημερώθηκαν για τη χώρα μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά ενώ, τέλος, όλοι μαζί επισκεφθήκαμε τον Όλυμπο, τη Βεργίνα και τα Μετέωρα.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η επίσκεψη αυτή να δημιούργησε μοναδικές, ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους και οι εμπειρίες που αποκομίσανε οι μαθητές μας μέσα από την καθημερινή, συνεχή αλληλεπίδραση κι επικοινωνία, να έθεσαν τις βάσεις για μια διαρκή και σταθερή φιλία.