Ευχαριστίες

erasmus-march

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS+ Δράση KA2/ «Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών», υλοποιείται στο σχολείο μας, τα τελευταία δύο χρόνια, πρόγραμμα με τίτλο «Partageons nos sommets” / "Ας μοιραστούμε τις βουνοκορφές μας» με συμμετοχή σχολείων της Γαλλίας (CollegeMarcelMariotte), Ιταλίας (InstitutoComprensivoStatale “ItaloCalvino”) και Ρουμανίας (Ecole Collège Georgiu Popa Câmpani).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, από τις 10 έως τις 16 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση μαθητών (C3 Studentsmobility) στην πόλη μας, όπου φιλοξενήθηκαν 26 Γάλλοι και Ιταλοί μαθητές και 7 καθηγητές. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμαριάς για την Καθαρά Δευτέρα τηρώντας τα έθιμα της ημέρας με τη λαγάνα και το χαρταετό. Επίσης, υλοποιήθηκαν από κοινού δράσεις, φυτεύτηκαν τέσσερα δέντρα ελιάς στο χώρο του σχολείου μας στον «κήπο του Erasmus», τα παιδιά ζωγράφισαν στον «τοίχο της φιλίας» του σχολείου, οι φιλοξενούμενοί μας περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν από τους μαθητές μας στα μνημεία της πόλης μας, ενημερώθηκαν για τη χώρα μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά ενώ, τέλος, όλοι μαζί επισκεφθήκαμε τον Όλυμπο, τη Βεργίνα και τα Μετέωρα.

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε η επίσκεψη αυτή να δημιούργησε μοναδικές, ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους και οι εμπειρίες που αποκομίσανε οι μαθητές μας μέσα από την καθημερινή, συνεχή αλληλεπίδραση κι επικοινωνία, να έθεσαν τις βάσεις για μια διαρκή και σταθερή φιλία.

Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε αρωγούς τους 18 συμμετέχοντες μαθητές του προγράμματος, τις οικογένειές τους, αλλά και φορείς και επαγγελματίες της Καλαμαριάς.

Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά :

  • Τους 18 μαθητές και μαθήτριες για τη συμμετοχή τους, την υπευθυνότητα, τη συνέπεια, την άψογη συμπεριφορά, και το κέφι τους.
  • Τους γονείς, με τους οποίους υπήρξε άψογη συνεργασία, καθώς στήριξαν στο έπακρο την προσπάθεια των παιδιών συνδράμοντας με ποικίλους τρόπους.
  • Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την συνεχή υποστήριξη, τα εδέσματα και τον καφέ που μας πρόσφερε.
  • Τον Δήμο Καλαμαριάς και, ιδιαιτέρως, την κυρία Τσαπακίδου, Αντιδήμαρχο Δήμου Καλαμαριάς, για την αμέριστη υποστήριξη και βοήθεια, την προσφορά των χαρταετών, των ελαιόδεντρων, των εδεσμάτων της Καθαράς Δευτέρας και την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων «Remezzo» αλλά και την πολύτιμη βοήθειά της στην οργάνωση του αποχαιρετιστήριου πάρτι μας.
  • Ιδιαιτέρως, όμως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες εστίασης «Grill Νίκος», «Η καντίνα της Αννούλας», «FoodPlaza» και «Φιλέτο Σολομωνίδη» για την άμεση ανταπόκριση και τη γενναιόδωρη χορηγία τους συμβάλλοντας στην επιτυχή πραγματοποίηση του αποχαιρετιστήριου πάρτι.

Με εκτίμηση,

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες :

Μεγαλοκονόμου Αναστασία (υπεύθυνη προγράμματος), Βασιλειάδου Κυριακή, Γκανίδου Δέσποινα, Θέμελη Μαρία, Μπανιά Σοφία, Ξιούφη Σουσάννα, Παπαδοπούλου Μαριάνθη, Τσεχελίδου Παναγιώτα.