slowing dovn

“SLOWING DOWN- A New Face of European Education”

     Το 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς συμμετέχει, κατόπιν της σχετικής έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε δεύτερο πρόγραμμα Erasmus+, στο πλαίσιο Σχολικών Συμπράξεων ΚΑ2. Το πρόγραμμα, υπό τον τίτλο “Slowingdown - anewfaceofEuropeaneducation”, έχει διάρκεια δύο ετών (2018-2020) και χρηματοδοτείται από το Τμήμα Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) Ελλάδας.

     Οι συμμετέχουσες, μέσω των κατωτέρω σχολείων, στην σύμπραξη αυτή χώρες είναι έξι, ήτοι

-Πολωνία (Συντονιστής): ZespolSzkolno-Przedszkolnyim. Czeslawa Milosza w Siemianicach (Slupsk)

-Λετονία (Εταίρος): Blidenes Pamatskola (Blidene)

-Ιταλία (Εταίρος): Ι.Τ. Giordano-Striano (Naples)

-Πορτογαλία (Εταίρος): Agrupamento de Escolas Emidio Navarro (Almada)

-Τουρκία (Εταίρος): T.C. ECEABAT KAYMAKAMLIĞI, Opet Tarihe Saygı Ortaokulu Müdürülügü (Canakkale [αρχαία Μάδυτος]– Eceabat) και

-Ελλάδα (Εταίρος): 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς (Θεσσαλονίκη)

   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες επικεντρώνονται στην ανακάλυψη ή/και την διερεύνηση νέων μεθόδων απόκτησης γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, με σκοπό να επιτευχθεί, μέσω της εφαρμογής τους, η μείωση του σχολικού άγχους, χωρίς να μειωθούν η απόδοση και επίδοση των μαθητών/τριών. Το σχολικό άγχος, ως γνωστόν, προσβάλλει τους/τις εφήβους, τους/τις γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς όλης της Ευρώπης και απασχολεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ως παράγοντας που δυσχεραίνει την καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

   Στις διάφορες δράσεις, που θα λάβουν χώρα, θα εμπλακούν τόσο οι μαθητές/τριες όλου του σχολείου και οι γονείς των μαθητών/τριών, όσο και φορείς της τοπικής κοινότητας που ασχολούνται με την Σχολική Εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επικοινωνούν και θα συνεργάζονται, παράγοντας πολυ-μεσικό και πολυ-τροπικό εκπαιδευτικό υλικό, με τους/τις μαθητές/τριες των ξένων σχολείων, μέσω του ewinning (ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών όλης της Ευρώπης, η οποία ελέγχεται και εποπτεύεται σε απόλυτες συνθήκες ασφάλειας από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο).

   Οι συγκεκριμένοι/νες μαθητές/τριες θα μετακινηθούν στις πέντε χώρες-μέλη του προγράμματος, κατά την διάρκεια των δύο επόμενων ετών, 2018-2020. Η κάθε επίσκεψη θα περιλαμβάνει την μετακίνηση τεσσάρων ή πέντε μαθητών/τριών και δύο συνοδών εκπαιδευτικών, με διάρκεια έξι ημερών (πέντε διανυκτερεύσεις), και φιλοξενία από την χώρα υποδοχής.

     Η πρώτη μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2018 έως και 21 του ιδίου μηνός, στο Τσανάκκαλε Τουρκίας, όπου θα μεταβούν είκοσι-δύο (22) μαθητές/τριες με τις συνοδούς καθηγήτριές τους, οι οποίοι/ες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών της χώρας υποδοχής, και θα συμμετάσχουν σε ποικίλες δράσεις. Το δικό μας σχολείο θα υποδεχθεί τους/τις αντίστοιχους/ες μαθητές/τριες και τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς τον Μάρτιο του 2019, από τις 3 έως και τις 8 Μαρτίου 2019.

     Η χρηματοδότηση καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, της διατροφής και των δράσεων τόσο των μαθητών/τριών, όσο και των συνοδών εκπαιδευτικών.

   Η Παιδαγωγική ομάδα εργασίας των εκπαιδευτικών του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριάς αποτελείται από την Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ευλαμπία Κουσίδου, κλάδου ΠΕ02-φιλόλογο, ως νομίμου εκπρόσωπου του σχολείου, την κ. Χριστίνα Λασπά, κλάδου ΠΕ07-γερμανικής, ως υπευθύνου επικοινωνίας για την εκτέλεση του σχεδίου στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος, και τους/τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Αφροδίτη Τουφεξή, κλάδου ΠΕ06-αγγλικής, Μαρία Θεοδοσίου, κλάδου ΠΕ02-φιλόλογο, Ειρήνη Μπουλάκη, κλάδου ΠΕ04.01-φυσικό, Κωνσταντίνο Κουτρουμπή, κλάδου ΠΕ08-καλλιτεχνικών, Ζουμπουλιά Κρυσταλλίδου, κλάδου ΠΕ79.01-μουσικής Ζαχαρούλα Βαρβέρη, κλάδου ΠΕ82-τεχνολογίας, Μαρία Κεχρή, κλάδου ΠΕ01-θεολόγο και Ελένη Μουμούρη, κλάδου ΠΕ06-αγγλικής.

presentation

dsc02583

4

5

dsc02866

dsc04487

dsc04495

dsc04716

dsc 5529